Sejr i kaserne erstatningssagen

Forligsaftale skaffer forbrugerne 2 mio. kr.

Endnu en succes for Farum Fjernvarme er med til at sikre forbrugerne billigere varme 

En længe verserende sag mellem Farum Fjernvarme og Furesø Kommune kan endelig se en afslutning med den indgåede forligsaftale med kommunen.

Som led i etablering af Kasernecentralen, blev der i 2004 indgået en aftale med kommunen. Farum Fjernvarme fik en garanti på at en etablering af kasernecentralen ikke ville belaste de øvrige fjernvarme forbrugere. Kommunen garanterede at økonomien ved etablering af centralen ville kunne hvile i sig selv.

Kommunen gav den gang Farum Fjernvarme en garanti på fuld udbygning af området ved udgangen af 2013, og skrev under på en aftale, der sikrede Farum Fjernvarme erstatning i tilfælde af at udbygningen udeblev.

Sagen har været rejst overfor kommunen siden 2013 og der har været afholdt utallige møder, hvor Farum Fjernvarme har lagt mange timer i at finde dokumentation og give argumentation for valg af de tekniske løsninger til Furesø Kommune.

Derudover har kommunen rejst flere spørgsmål om lovligheden af den indgåede aftale og rejst spørgsmålet om aftalen var lovlig i henhold til EU -statsstøtte regler.

Derfor er Farum Fjernvarme nu glade for, at Furesø Kommunes borgmester Ole Bondo i går skrev under på en forligsaftale med Farum Fjernvarme, der tilgodeser forbrugerne deres retmæssige erstatning mod at sagen om lovligheden efter statsstøtte reglerne afklares i EU kommissionen.

Annonce har været bragt i FuresøAvis Weekend og Frederiksborg Amts Avis både online og i papirudgaven torsdag den 9. november 2017. 

Annoncen kan læses her

 

Rev. 09-11-2017