Varmeregningen stiger – hvorfor?

Gasprisen påvirkes af den internationale handel, og den høje pris skyldes blandt andet, at udbuddet af gas ikke har kunnet følge med efterspørgslen. Mens efterspørgslen er steget, har leverancerne af gas fra Rusland og Norge blandt andet være lavere forventet.

Prisstigningerne betyder, at husstande med individuelt gasfyr eller fjernvarme fra et selskab med en høj andel af gas kan risikere en månedlig prisstigning i vinterperioden på over 1.000 kr., hvis gaspriserne fortsætter på nuværende niveau. Den konkrete prisstigning for den enkelte husstand vil afhænge af bl.a. boligstørrelse og energiforbrug.

Energistyrelsen er i dialog med gasselskaberne om, hvordan de håndterer de stigende gaspriser.

Energistyrelsen har udarbejdet en fælles vejledning med Dansk Fjernvarme om reglerne for at udglatte varmeregningen. Regeringen og Dansk Fjernvarme er enige om, at opfordre selskaberne til at anvende alle muligheder i reglerne til at udglatte kundernes regninger.

Energistyrelsen og Forsyningstilsynet vil rådgive fjernvarmeselskaber om reglerne for, hvordan værkerne udglatter varmeregningerne – både online og via en telefon-hotline, hvis selskaberne skulle opleve barrierer.

Rev. 12. januar 2022 / JME