Regeringen vil afbøde stigende priser for borgerne med ny varmepakke

15.11.2021 | Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Verden over er energipriserne steget markant. Også herhjemme kan vi se frem til store stigninger, som særligt vil kunne mærkes på varmeregningen. Derfor er regeringen klar med tre tiltag, der skal afbøde konsekvenserne for økonomisk vanskeligt stillede borgere.

Grundet de stigende globale energipriser kan nogle borgere i Danmark risikere, at en markant større varmeregning lander i postkassen – og i de værste tilfælde kan regningen stige med flere tusinde kroner i løbet af de kolde måneder. Det rammer særligt dem, der har svært ved at finde penge til uforudsete regninger. Derfor kommer regeringen nu med en varmepakke.

Regeringen lægger op til, at der afsættes 100 mio. kroner til kommunernes øgede udgifter til f.eks. personligt tillæg til pensionister og kontanthjælpsmodtagere, der bliver ramt at prisstigningerne. Samtidig har regeringen indgået en aftale med Dansk Fjernvarme om udglatning af fjernvarmeregningerne. Regeringen og Dansk Fjernvarme opfordrer fjernvarmeselskaberne til at udglatte kundernes regninger, så prisstigningerne ikke kommer på én gang, men bliver fordelt over året. Og så bliver der skruet op for informationsindsatsen med råd og vejledning på SparEnergi.dk.

LÆS DEN FULDE ARTIKEL <<HER>>