Danskerne vil spare på varmen i den kommende vinter

8. november 2022

6 ud af 10 vil skrue ned for varmen

Danskerne ser ud til at være indstillet på at spare på varmen i den kommende vinter.
6 ud af 10 af os forventer at spare mere på varmen denne vinter sammenlignet med sidste år.

Energistyrelsen har spurgt danskerne, om de vil spare på varmen i den kommende vinter. Og ikke færre end 6 ud af 10 forventer at skrue ned for varmen og dermed spare energi denne vinter sammenlignet med sidste år.

Helt præcist har 61 procent i en spørgeundersøgelse svaret, at de vil spare mere på varmen sammenholdt med den seneste vinter. Det er, skriver Energistyrelsen, helt i tråd med de nye energispareråd, som styrelsen netop har lanceret.

- Vi står i en ekstraordinær situation med rekordhøje energipriser og en udfordret forsyningssikkerhed. Det er derfor virkelig godt, at så mange danskere klart tilkendegiver, at de vil spare på varmen hen over vinteren, selvom det sker på en trist baggrund, siger Stine Leth Rasmussen, der er vicedirektør hos Energistyrelsen.

Styrelsen ønsker dog at få endnu flere til at justere på termostaterne i deres boliger. Der er nemlig ikke blot kroner at spare for den enkelte, men for hele samfundet.

- Man sparer nemlig omkring 5 procent på varmeforbruget for hver grad, man skruer ned. Og besparelserne har stor betydning. Både for den enkeltes varmeregning, men også for Danmarks energiforsyning, siger Stine Leth Rasmussen.

Det er i øvrigt ikke kun varmen, vi forventer at spare på. 7 ud af 10 danskere angiver i samme undersøgelse, at de forventer at reducere deres elforbrug den kommende vinter sammenlignet med sidste år.

Kilde: Dansk Fjernvarme

8. november 2022 / JME

Vidste du... 

At du kan sparer omkring 5 procent på varmeforbruget for hver grad, du skruer ned, og at besparelserne har stor betydning - både for din varmeregning, men også for Danmarks energiforsyning.