Budget 2024 / 1. aconto-opkrævning sendes ud i dag

21. februar 2024

Forbrugerinformation

Vi sender i dag information ud vedr. 'Budget 2024' og i den forbindelse også årets første aconto-opkrævning.

I tillæg til det udsendte er også nedenstående 'Forbrugerinformation' som danner baggrund for det udsendt.

Aconto-opkrævning 2024

På et ekstraordinært årsmøde i Farum Fjernvarme besluttede repræsentantskabet den 13. december 2023, at godkende bestyrelsens indstilling til, at Vestforbrænding overtager Farum Fjernvarme. Overtagelsen er betinget af godkendelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Aftalen med Vestforbrænding medfører, at Farum Fjernvarmes forbrugere som udgangspunkt får de samme varmepriser som Vestforbrændings øvrige forbrugere.

Farum Fjernvarme skal dog fortsætte sin selvstændige drift og økonomi uden hensyntagen til den indgåede overdragelsesaftale, indtil Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har godkendt overdragelsen. Første aconto-opkrævning for 2024 skal derfor baseres på Farum Fjernvarmes varmepriser som anmeldt til Forsyningstilsynet i overensstemmelse med varmeforsyningsloven.

Når overdragelsen af Farum Fjernvarme til Vestforbrænding godkendes endeligt, vil varmeprisen blive reguleret med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2024. Det forventes, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkender overtagelsen i første kvartal af 2024. Hvordan reguleringen rent praktisk sker, vil blive drøftet nærmere med Vestforbrænding, når godkendelsen foreligger.

Overdækning 2023

De sidste kolde måneder af et kalenderår har stor betydning for økonomien i Farum Fjernvarme. 2023 sluttede heldigvis godt for Farum Fjernvarme, hvilket betyder, at året endte med overskud (overdækning). Bestyrelsen i Farum Fjernvarme besluttede på et ekstraordinært bestyrelsesmøde den 19. februar 2024 at foretage en prisnedsættelse for 2023 på DKK 180 pr. MWh, hvorved der kan sendes penge tilbage til forbrugeren. Tilbagebetalingen sker sammen med aconto-opkrævningen.

Gennemsnitsprissagen

Som mange sikkert har bemærket, så traf Forsyningstilsynet den 17. januar 2024 afgørelse i sagen om gennemsnitspriser. Det fremgår imidlertid af afgørelsen, at Forsyningstilsynet vil træffe afgørelse om, hvordan Farum Fjernvarme konkret skal opfylde afgørelsen. Det har endnu ikke været muligt for Forsyningstilsynet at træffe en afgørelse om tilbagebetalingen inden aconto-opkrævningen. Farum Fjernvarme vil medvirke til, at der foreligger en afgørelse hurtigst muligt, så der kan ske tilbagebetaling til forbrugerne. Der er i årsregnskabet for 2023 afsat penge til at opfylde Forsyningstilsynets afgørelse.

o o 0 o o

 Artikler

  • Forbrugerinformation vedrørende beslutning om overdragelsen kan læses på Farum Fjernvarmes hjemmeside under Nyheder/21. december’

  • Pressemeddelelse vedr. overtagelsen af Farum Fjernvarme kan læses på Farum Fjernvarmes hjemmeside under ’Nyheder/14. december

  • Forsyningstilsynets afgørelse om opkrævning af en gennemsnitspris kan læses på Farum Fjernvarmes hjemmeside under ’Nyheder/18. januar

 

21. februar 2024 / JME